top of page

Brösarps Gästgifveri & SPA

VÅR PRISBELÖNTA MAT LAGAS FRÅN GRUNDEN OCH FRÅN HJÄRTAT

Det lilla stället med det stora hjärtat, beläget mitt mellan Brösarps norra och södra backar, vid infarten till Österlen.

 

Vi är inte vitt, grått och supermodernt. Vi är det där lilla stället där vi ser dig, där vi möter dig, där vi dukar fram eftermiddagsfikan framför brasan och bjuder på en välkomstdrink i vinkällaren tillsammans med vår Gästgifvare. Här finns personlighet, karaktär och massvis med charm. Konfererar gör ni ostört i något av våra konferenshus

 

Här spirar den äkta skånska gästgivartraditionen, vi månar om våra gäster med stor generositet och varje måltid är en fest. Råvarorna hämtar vi från våra grannar, ju närmre desto bättre.

  

Vi har blivit framröstade av folket som Årets Skånska Destination 2017, vilket vi naturligtvis är oerhört stolta över.

35 Hotellrum

4 Mötesrum

74 Bäddar

0 Enkelrum

7 Grupprum

120 st i matsalen

35 Dubbelrum

Wifi/Trådlöst internet

36 st i öar

100 st i biosittning

50 st i skolsittning

50 st i u-bord

LÄGE

Brösarps Gästgifveri & SPA är beläget vid porten till Österlen

Helsingborg: 1 tim 35 min
Kristianstad:35 min
Lund: 1 tim
Malmö: 1 tim 10min

KOMMUNIKATION

Närmaste flygplats: Kristianstad Airport 28 min

Närmaste tågstation: Tomelilla station 25 km

Närmaste busshållplats: 300 m

ÖVRIGT

Medlem i Skånska Möten, Visita


KONFERENS
MAT & DRYCK
AKTIVITETER

Självklart har ni som konferensgäster tillgång till vårt SPA. Här kan ni njuta av två bastu, jacuzzi inomhus samt två varma källor utomhus som är öppna året runt.
 
Vi kan ordna det mesta när det gäller aktiviteter, hos oss är inget omöjligt. 
Här nedan har ni ett urval av våra mest populära aktiviteter
 
Äppeltåget 
Äppelexperten Helena Rimfors tar er från gästgiveriet med Äppeltåget på en guidad tur genom Källagårdens fruktodlingar i Brösarp. På vår väg passerar vi Körsbärsdalen. Här spelades Astrid Lindgrens Bröderna Lejonhjärta in 1977. Under turen bjuds det på provsmakning av gårdens egen äppelmust. 

Vandring genom Körsbärsdalen 
En unik tur med Helena Rimfors som tar er genom Brösarps by & Källagårdens Äppelodling där delar av Bröderna Lejonhjärta spelades in. Ni startar vid Gästgifveriet, vandrar över de kända södra backarna och in i körsbärsdalen och genom fruktodlingen tillbaka till byn. En frisk, kuperad tur genom beteshagar och äppelodlingar.
 
Pralinkurs med Cake Cowboy
Cake Cowboy eller Markus som heter var en av deltagarna i Dessertmästarna 2016.
Markus driver sin chokladfabrik Cake Cowboy i Kivik som ligger ungefär 10 minuter från Brösarp.
Under kursen gör ni praliner tillsammans från grunden; lagar ganache, tempererar choklad & dekorerar era praliner. Varje deltagare får med sig 20-25 praliner & ett recepthäfte hem.
 
Laga middag med kocken
Denna aktivitet hålls på Backakrogen som ligger 4 minuters promenad från Gästgifveriet. Gruppen delas in i tre lag där varje lag står för en rätt, från planering till servering.

Yoga 
Det behövs ingen tidigare erfarenhet av Yoga, klasserna anpassas helt till nybörjare som yoga-vana utövare, så att alla kan vara med efter sin egen kropp & förmåga. Tanken är att alla ska få ut så mycket som möjligt av klassen och denna härliga stund. 
 
Dryckesprovningar
Vi kan ordna provningar i vin, öl, cider & whiskey. Vi tar då en kunnig provningsledare som guidar er igenom provningen och pratar lite om tillverkning, området drycken kommer ifrån o s v.

Här spirar den äkta skånska gästgivartraditionen, vi månar om våra gäster med stor generositet och varje måltid är en fest. Råvarorna hämtar vi från våra grannar, ju närmre desto bättre. Vår prisbelönta mat lagas från grunden och från hjärtat.
 
Och, jodå, vildsvin finns kvar på menyn och självklart kan vi ordna så ni får vår berömda Äggakaka till lunch när ni bokar konferens hos oss.
 
Tips! Boka en välkomstdrink i vår mysiga och välsorterade vinkällare tillsammans med Anders vår Gästgifvare. Hör Anders berätta om Brösarps & Gästgifveriets historia.

Hos oss konfererar helt ostört i ert eget hus. Varje hus med sin historia och karaktär.
Självklart har alla lokaler modern teknisk utrustning för att göra er konferens så bra som möjligt. 

Konsthallen
Vår största lokal som är rymlig och ljus och som tidigare var en Filadelfiakyrka.  I direkt anslutning till lokalen finns det tre grupprum som bokas separat. Lokalen används som Konsthall under helgerna – vilket gör att det alltid hänger vacker konst på väggarna som ni kan njuta av under konferensen.

U-sittning         40 personer
Skolsittning      60 personer
Biosittning        100 personer
 
Tingshuset
Här sitter ni bekvämt i sköna stolar och lokalen har en gemytlig och ombonad känsla. Precis som ni hör på namnet är detta byns gamla Tingshus med valv och mycket charm. Här finns tillgång till två grupprum som bokas separat. 

U-sittning         12 personer
Skolsittning      24 personer
Biosittning        30 personer
 
Banken
Byns gamla banklokal där kassörskorna tog emot sina kunder förr i tiden. Mycket charmig, ljus och rymlig lokal. I samma byggnad finns 3 rymliga grupprum som kan bokas separat. 

U-sittning         22 personer
Skolsittning      30 personer

KVALITETSMÄRKNING

Brösarps Gästgifveri & SPA
Albovägen 21,  S-273 50 Brösarp


+46 (0)414 736 80
info@gastis.se

bottom of page