top of page

Hotel Skansen

MÖTEN VID HAVET PÅ ANRIK BADORT

Hotel Skansen är beläget vid Båstads vackra strand alldeles intill havet. 


Hotellet var en gång i tiden ett sädesmagasin och andas anrik historia. Söker ni en konferens vid havet med spabehandlingar, bad och bastu är det här platsen för er. Vi är vana vid att ta hand om stora event likväl som mindre möten i hotellets 26 konferenslokaler och 172 logirum med plats för 330 gäster. Här kan ni hålla era möten i stora och flexibla lokaler med havet utanför fönstret eller nere på kallbadhuset till vågornas skvalp. 


Vill ni ha en exklusiv känsla så finns det möjlighet att abonnera delar av hotellet. Vill ni ha hybridmöten och digitala lösningar löser vi det med våra samarbetspartners. 


Njut av mat och vin i välrenommerade Restaurang Sand, träffas över en kopp te i den vackra vinterträdgården, prata en stund vid brasan i Tennispaviljongen eller i vår cocktailbar. 


Köket lagar omsorgsfullt mat efter säsongernas skiftningar och samarbetar med lokala producenter.

Kanske väljer ni att komplettera möten med avkopplande spabehandlingar. Det är en speciell känsla att se ut över Kattegatt från den varma bastun och svalka sig med ett dopp från kallbadhuset. Under bar himmel finns en uppvärmd japansk pool. Missa inte heller vårt nybyggda rooftop spa, högt uppe på taket där du kan njuta av varma bad, skön strandkänsla och fantastisk utsikt i en harmonisk miljö.


172 Hotellrum

26 Mötesrum

330 Bäddar

9 Enkelrum

12 Grupprum

280 st i matsalen

163 Dubbelrum

Wifi/Trådlöst internet

160 st i öar

500 st i biosittning

400 st i skolsittning

44 st i u-bord

LÄGE

Vid havet i Båstad

Helsingborg: 45 min
Kristianstad: 1 tim 30 min
Lund: 1 tim 15 min

Malmö: 1 tim 10 min


KOMMUNIKATION

Närmaste flygplats: Ängelholm-Helsingborg Airport 25 min

Närmaste tågstation: Båstad station 5 km

Närmaste busshållplats: 300 m

ÖVRIGT

Medlem i Skånska Möten, Visita.
Hotel Riviera Strand ingår i Gram Hotels. Alla hotel inom Gram Hotels är miljömärkta av Svanen och certifierade av Safe Hotels.


KONFERENS
MAT & DRYCK
AKTIVITETER

På Hotel Skansen bokar du inte bara ett möte eller en konferens – du bokar en upplevelse. 


Gå på kulinarisk provning av vin, ost och champagne eller mingla vid grytorna i en gemensam matlagningsaktivitet. Eller varför inte ta en tur till Bjärehalvöns golfbanor med sammanlagt 117 golfhål.

 

Utbudet av aktiviteter, natur och upplevelser är stort och när ni väljer Hotel Skansen får ni tillgång till alla aktörer inom Gram Hotels. Vi samarbetar med olika aktivitetsbolag som specialiserar sig på temainriktade äventyr och upplevelser. I Båstad har du fantastiska möjligheter till sport, träning och aktivitet – med start direkt utanför hotelldörren!

Det finns ett ord som sammanfattar känslan av Restaurang Sand – fulländat. Det prisbelönta köket har en alldeles särskild känsla för smakupplevelsens alla delar och en förkärlek för det lokala och närproducerade som Bjärehalvön är så känt för.

 

Smakfull design, stämningsfulla detaljer och havet utanför fönstret kompletterar smakupplevelserna på Restaurang Sand väl. Restaurangen är öppen året runt och smakupplevelser, atmosfär och utsikt följer årstidens skiftningar. På hösten stänger vi ute vindarna och njuter av brasans sken och mustiga smaker.  Sommartid kan du ta plats mitt i Båstads gatuliv på vår solvarma terrass och titta på folkvimlet.

Våra olika miljöer stimulerar till kreativa idéer och nya tankar, ni väljer den plats som passar er bäst. Vi har 26 flexibla konferenslokaler, kanske ditt val faller på den oerhört vackra Kongresshallen, Centercourten med himlen som tak eller Kallbadhuset på första parkett mot havet?

 

De tekniska möjligheterna i Hotel Skansens konferensutrymmen är i princip obegränsade och gör det möjligt att skapa en konferens som motsvarar era förväntningar. Vi har också konferenskoordinatorer som hjälper er med planeringen, servar er under hela konferensen samt hjälper till med program och praktiska detaljer. Allt för att ge er ett optimalt och effektivt möte.

KVALITETSMÄRKNING

Hotel Skansen

Kyrkogatan 2,  S-269 33 Båstad

 

+46 (0)431 55 81 00

info@hotelskansen.se


bottom of page