top of page

Hotell Continental du Sud

NORDISKA OCH KONTINENTALA INFLUENSER I PERFEKT SKÅNSK BALANS

Som Sveriges äldsta hotell har Continental du Sud varit den strategiska mötesplatsen för arbetsresande i nära 200 år.

 

Continental du Sud är konferensdestinationen som bygger vistelsen efter era behov och önskemål. I vår restaurang Brasserie du Sud tar köksmästaren vara på inspiration från hela Europa men håller alltid de skånska råvarorna närmst hjärtat.Övernattningsrummen är individuellt designade för att bjuda på variation och nyrenoverade med sista etappen 2017.

 

Det oslagbara kommunikationsläget gör Continental du Sud till en destination för hållbart resande gäster. Direkt utanför dörren hittar ni också Ystads levande stadsliv som erbjuder all tänkbar service.

52 Hotellrum

4 Mötesrum

87 Bäddar

17 Enkelrum

4 Grupprum

100 st i matsalen

35 Dubbelrum

Wifi/Trådlöst internet

48 st i öar

70 st i biosittning

42 st i skolsittning

32 st i u-bord

LÄGE

Mitt i Ystad

Helsingborg: 1 tim 20 min
Kristianstad: 1 tim 10 min
Lund: 50 min

Malmö: 50 min

KOMMUNIKATION

Närmaste flygplats: Malmö Airport 25 minuter

Närmaste tågstation: Ystad station 400 m

Närmaste busshållplats: Ystad station 400 m

ÖVRIGT

Medlem i Skånska Möten, Visita


KONFERENS
MAT & DRYCK
AKTIVITETER

En konferens är inte bara arbete. På Continental du Sud erbjuder vi aktiviteter med varierade karaktär för att passa antingen som avrundning på en lång dag eller som final på en kick-off.

 

Under en historisk vandring blir ni guidade genom Ystads gamla stadsbebyggelse med dess berömda korsvirkeshus och handelsgårdar där äldre tiders historia fortfarande lever.

 

Aktiviteten ”I Wallanders fotspår” tar er rakt in i skådeplatserna från fiktionens värld och låter er uppleva kommissarie Wallanders mysterier i verkligheten.

 

Med lokala eventbolag som håller i teambuildingaktiviteter och utmaningar, anpassar vi upplägg & svårighetsgrad efter önskemål. Eller vad sägs om en Americano - spela padel på Ystads nya fina Padel Arena, med eller utan instruktör. Vi skräddarsyr en lösning som passar er.

Brasserie du Sud är hotellets restaurang och hjärta. Härifrån sprids värmen, dofterna och smakerna som tonsätter hela vistelsen.

 

I köket arbetar vi nära vårt sydskånska sammanhang och låter alltid menyn vara en spegling av säsongen i både råvara och smakbild. Vår köksmästare förnyar menyn var sjätte vecka och strävar alltid efter nyskapande med grund i klassiska anrättningar.

 

À la carte så väl som fyrarättersmenyn serveras med dryckesrekommendationer både för vinkännaren, ölfantasten eller den som föredrar ett alkoholfritt alternativ.

 

I restaurangen finns också baren med en klassisk dryckesmeny och en lounge perfekt att inleda eller avsluta middagen i. Det är inte svårt att förstå varför Henning Mankell lät kommissarie Wallander kontemplera vid borden här.

Både stora som små sällskap förtjänar den större upplevelsen av service, lugn och höga smaker.

 

På Continental du Sud är närheten till Europa påtaglig i den klassiskt vackra interiören och ständigt närvarande i atmosfären som värderar integritet men ändå främjar sociala utbyten.

 

Konferensen är ditt tillfälle att ge din verksamhet ny energi. Genom diskussioner, planering och umgänge stärker ni både verksamhetens arbete och den sociala gruppen. Hos Continental du Sud skapar vi tid åt ert arbete men ser också till att utrymme för återhämtning och relationsskapande ges.

 

Vi erbjuder konferenslokaler som passar alla storlekar på sällskap och för att underlätta för er erbjuder vi alltid färdiga konferenspaket, men snickrar lika gärna ihop ett specifikt paket efter era önskemål.

 

För resande med bil finns parkering i direkt anslutning till hotellet och med bara fyra minuters promenad till kommunikationer med tåg, buss och båt främjar Continental du Suds läge ett hållbart resande.

Hotell Continental du Sud

Hamngatan 13, S-271 43 Ystad

 

+46 (0)411 137 00

konferens@hotellcontinental.se


bottom of page