top of page

MiLgårdarna i Klippan

NÄR DET ÄR VIKTIGT ATT VARA OSTÖRDA, MÅ BRA OCH NÅ RESULTAT

MiLgårdarna i Klippan är vackert renoverade kulturbyggnader i natursköna omgivningar som stimulerar till kreativt tänkande, samhörighet och att målen nås. Hyr alla de fyra MiLgårdarna för 80-118 deltagare, eller en av dem – Borgen, Villan, Magasinet eller Stallet – för mindre grupper.

 

I båda fallen konfererar och umgås din grupp utan att bli störd av andra grupper eller privatgäster och har tillgång till allt under samma tak. Många rum för arbetsmöten och umgänge, egen matsal, och fina sovrum. Samt ett eget värdpar som lagar den fantastiska maten och med kunskap och lyhördhet ser till så att allt fungerar som ni vill ha det. En hemkänsla som bidrar till att gruppen trivs och mår bra när samhörigheten växer och resultaten skapas.

96 Hotellrum

12 Mötesrum

118 Bäddar

74 Enkelrum

30 Grupprum

118 st i matsalen

22 Dubbelrum

Wifi/Trådlöst internet

118 st i öar

118 st i biosittning

98 st i skolsittning

54 st i u-bord

LÄGE

Omgärdat av skog och vatten i Klippan

Helsingborg: 25 min
Kristianstad: 1 tim
Lund: 55 min

Malmö: 55 min

KOMMUNIKATION

Närmaste flygplats: Ängelholm-Helsingborg Airport 25 min

Närmaste tågstation: Klippan station 1,8 km

Närmaste busshållplats: 1,1 km

ÖVRIGT

Medlem i Skånska MötenKONFERENS
MAT & DRYCK
AKTIVITETER

På MiLgårdarna i Klippan finns många möjligheter till aktiviteter av olika slag, vare sig det gäller teman som utgör en integrerad del av agendan, som t.ex. team-building, eller paus-aktiviteter som mer har syftet att utgöra ett avkopplande inslag för att hämta ny energi. Det finns också aktiviteter som är litet av både-ock, t.ex. avkopplande inslag som bidrar till att deltagarna lär känna varandra bättre och som innehåller inslag av samarbetsträning.

 

En populär aktivitet är ”matlagning med värden”, ett bra exempel på något som kan vara det ena eller det andra – eller både-och.

 

På MiLgårdarna i Klippan finns Logen, ett ”aktivitetshus” på över 1000 kvm. Här finns en innebandy-rink, basketmål, en professionell boulebana och mycket mer. Men också ett antal installationer för team-building. Några av dessa är mobila om man hellre vill göra det utomhus. Här finns också t.ex. fotbollsmål som vi bär ut på den stora gräsmattan om detta är något som gruppen vill koppla av med.

 

I Campushuset, också på 1000 kvm, finns en Experimentverkstad där många projekt i utbildningsprogram gestaltats i olika material. Efter övriga gruppers tolkning och gruppens egen reflektion erhålls ofta helt nya insikter om det egna projektet.

 

Här finns också ett litet gym. Samt i Magasinet bredvid, en stor bastu.

De vackra natur-omgivningarna inbjuder till både promenader och löprundor.

 

Vi samarbetar med ett stort antal aktivitets-specialister så vi kan erbjuda nästan allt: Pokerskola med pokerturnering, Mordgåta, Bilda en orkester, Yoga, Kanoting, Vin-, whiskey eller chokladprovning

Grupperna på MiLgårdarna uppskattar att de möts av ovanliga och gärna lite otippade kombinationer av maträtter vid buffébordet. Maten är alltid upplagd med omsorg på stora vackra fat. ”Färger och uppläggningar gör mycket för smaken”, som MiLgårdarnas värdar uttrycker det. Att maten spelar en stor roll vid en konferens har värdarna på MiLgårdarna fått många bevis på.

”Ibland blir vi förvånade över hur stor del maten faktiskt betyder för helhetsupplevelsen. Maten är väldigt viktig och det gäller att anpassa menyn efter målgruppen”, säger Sussi och Thomas, Villans värdpar.

 

”Jag tror att maten står för en viktig del för gästerna när de är hos oss. Jag vill att de ska se fram emot måltiderna”, säger Mats, värd på Magasinet och Stallet. ”För mig känns värdskapet naturligt”.

 

”Med lyhördhet, omsorg och omtanke vill vi göra det så enkelt som möjligt för våra gäster. De ska känna att det är deras hus och att vi finns här för dem”, säger Ann-Sofie och Robin, Borgens värdpar.

 

Doften av nybakat och hemlagat känns i husen, där köket är granne med matsalen och där värdarna alltid finns tillhands. Färgsprakande uppläggningar och nya smakupplevelser ger vistelsen på MiLgårdarna en extra krydda.

 

Värdarna serverar ekologisk och närproducerat i största möjliga mån. Maten ska självklart vara nyttig och absolut varierad, både över olika säsonger och under mötesförloppet. Återkommande gäster ska uppleva variationen!

Varje hus på MiLgårdarna i Klippan har egna rum för konferens, grupparbete, måltider, boende och informellt umgänge – allt under samma tak. Med en egen värd eller värdpar som ser till så att du och din grupp både kommer att trivas och få jobbet gjort. Avskilt för hemkänsla och fokuserat arbete. Total avskildhet.

 

På varje gård finns flera konferensrum att välja mellan och ett stort antal grupprum. Alla inredda med bekväma konferensfåtöljer, stabila bord och all teknisk utrustning som kan behövas. Total valfrihet.

 

De fyra gårdarna har olika karaktär: Från Borgens herrgårdsstil med kristallkronor och stuckaturer till Villans ljusa skandinaviska design. Samt den råa charm som Magasinet och Stallet utstrålar med sina robusta bjälkar och andra spår från byggnadernas ursprung. Total variation.

 

MiLgårdarna i Klippan kan kombineras för större grupper och då kommer Campushuset med sina generösa ytor väl till pass. Den stora konferensen med plats för väl över 100 och ett antal grupprum, det lika stora caféet som görs om till matsal för stora grupper som önskar gemensamma måltider. Och kanske besöka vår Night Club efter er avslutningsmiddag. Här finns också en experimentverkstad och ett litet gym. Total flexibilitet.

KVALITETSMÄRKNING

MiLgårdarna i Klippan

Bruksallén 2-4, S-264 39 Klippan

 

MiLgårdarnas bokningskontor
+46 (0)46 20 52 20

info@milgardarna.se

bottom of page