top of page

Villa Brunnby

MÖTEN ATT MINNAS NÄRA HAV OCH NATUR PÅ KULLAHALVÖN

Välkommen till oss på Villa Brunnby mitt i hjärtat av nordvästskånska Kullabygden. 


Med sina kulliga landskap, öppna fält och äppelodlingar bjuder Kullahalvön på fantastiska vyer, som påminner om de i Toscana. Vi omges av havet på två sidor vilket ger Kullabygden milda havsbriser och vårt speciella klimat. Ett klimat perfekt för vinplantor.


Med Kullabergs spektakulära natur inpå knuten och spännande havsmiljö med invånare som både tumlare och tonfisk, två vingårdar, mysiga fiskelägen salta bad och lokala matproducenter så är möjligheterna till annorlunda aktiviteter här oändliga.


Villa Brunnby med Restaurang Amber öppnade sommaren 2021 i en totalrenoverad herrgårds-byggnad från 1896. Under 2022 kommer hotellet att utöka med ytterligare 32 hotellrum, aktivitetsytor och ett Stillness Spa på drygt 900 kvm inom- och utomhus.

39 Hotellrum

4 Mötesrum

77 Bäddar

5 Enkelrum

3 Grupprum

100 st i matsalen

34 Dubbelrum

Wifi/Trådlöst internet

24 st i öar

60 st i biosittning

36 st i skolsittning

20 st i u-bord

LÄGE

Naturskönt på Kullahalvön
Helsingborg: 30 min
Kristianstad: 1 tim 40 min
Lund: 1 tim 5 min
Malmö: 1 tim 10 min

KOMMUNIKATION

Närmaste flygplats: Ängelholm-Helsingborg Airport 35 min

Närmaste tågstation: Helsingborg C 33 km

Närmaste busshållplats: 9 km

ÖVRIGT

Medlem i Skånska Möten

KONFERENS
MAT & DRYCK
AKTIVITETER

I samarbete med Kullabergsguiderna kan vi erbjuda en mängd spännande aktiviteter. 


Här är ett axplock av vad de kan erbjuda:


Tumlarsafari/Ribbåt

Se Kullaberg och tumlarna från havet!

Vi är mycket måna om säkerheten och alla turer anpassas både efter era behov och vädrets påverkan. Samtliga passagerare utrustats med överlevnadsdräkter.


GPS-mission

En härlig utomhusaktivitet som passar i stort sett alla. En härlig walk & talk-aktivitet och en lättsam tembuilding-aktivitet. Ni får på egen hand med hjälp av GPS leta er fram de vackraste och mest fantastiska platserna på berget!


Nedfirning

Bergsnedfirning är en otroligt häftig aktivitet där man får fira sig ned för en av Kullabergs klippväggar med hjälp av rep och sele. Detta är oftast en bättre aktivitet än klättring för dig som mest är ute efter en fin upplevelse (klättring blir ofta mer väntan). Bergsnedfirning är aktivitet som passar alla som vill utmana sig själv!


Läs mer om Kullabergsguiderna på www.kullabergsguiderna.se


Kullabergs Vingård

Följ med på en guidad visning inkl vinprovning av Kullabergs Vingård´s prisbelönta viner.

Tid ca 1 ,5 timme

Pris per offert (från ca 350 kr/person)

Läs mer om Kullabergs vingård på www.kullabergs.se


Kullabergs Islandshästar

Turridning på islandshästar på Kullaberg. Välj vilken tur som passar ert sällskap bäst.

Korta turen - ca 1, 5 timme

Fika turen – ca 2,5 timme

Mölleturen – ca 4 timmar

Pris per offert (från ca 900 kr/person)

Läs mer om www.kullabergsislandshastar.com


Vandring på Kullaberg

Våra lokala guider tar er med ut på berget och anpassar turen efter just era önskemål och önskar ni få med er en picknick så ordnar vi det såklart.

Tid ca 1 timme och uppåt

Pris per offert (från ca 200 kr/person)

I vår Restaurang Amber serverar vi vällagad mat från grunden i en underbar miljö med magisk utsikt över ängar och hagar och med Öresunds blå vatten i bakgrunden. 


Vi använder oss gärna av råvaror som är producerade av våra grannar och lokalproducenter i regionen. Från Flädergården i Täppehusen serverar vi Linderödsgris och anka som fått vandra fritt på gården. Många av våra grönsaker kommer från Vikentomater, som 2021 utsågs till Årets klimatbonde av Svenskt Sigill och som idag odlar över 100 olika tomatsorter i alla möjliga smaker, färger och former.  


Och självklart serverar vi Kullabergs lokala viner och öl från Höganäs Bryggeri.

Lämna stress och staden bakom er och följ de slingriga vägarna ut på Kullahalvön och landa ert möte i en avskild, naturnära och kreativ miljö. 


Här erbjuder vi 4 härliga mötesrum med modern teknik för bästa ljud & bild och en härlig lobby med soffgrupper för intima och kreativa samtal. Allt i en ombonad miljö där stil och inredning andas hotellets historia och där tankar och idéer får möjlighet till både utmaning och eftertanke. 


Ta de viktiga samtalen och de kloka besluten under en walk & talk i de vackra omgivningarna på Kullaberg där vi tillsammans med våra samarbetspartners erbjuder en mängd aktiviteter. Med gångavstånd till både Arild och Kullabergs vingård finns det fantastiska möjligheter att uppleva nordens ”Toscana” på riktigt nära håll med vingårdsvandringar och vinprovningar med prisbelönta viner.

Villa Brunnby

Bränneslyckevägen 36, 260 41 Nyhamnsläge


Tel 042-13 23 33

reception@villabrunnby.se

bottom of page