NYA KONCEPT PÅ GRAND HOTEL I LUND

October 27, 2017

 

Grand Hotel i Lund lanserar nya koncept – ”en liten bit av New York möter Lund”


Det anrika hotellet mitt i Lund från 1899 har låtit rama in fasaden med två nya verandor a cirka 75 kvm. Hotellets VD, Maria Paulsson Rickle, har noggrant varit med och planerat expansionen.

 

– ”För oss på Grand är det viktigt att hela tiden bjuda våra gäster på nya upplevelser men samtidigt bevara arvet från förr. Vi är stolta över att vara plasten i Lund där generationer kan mötas och njuta av ypperlig gastronomi och med våra två nya verandor har vi möjlighet att välkomna ännu fler gäster i en mer internationell miljö, lite som att befinna sig på Manhattan mitt i Lund”.


Exteriört innebär utbyggnaderna att stora glaspartier varvas med koppar och socklar av granit. Arkitekten som har ritat heter Mats Molén från FOJAB. Inredningen karakteriseras framförallt av spektakulära italienska lampor och eleganta trädetaljer i valnöt och allt är varsamt formgivit av inredningsarkitekt Eva Nyström. Flertalet platsbyggda snickerier har utförts av Lundabaserade LSI Group.

 

Norra verandan innebär att hotellets Bistro Gambrinus har fått ett 30-tal nya sittplatser och att klassiska Bar Gambrinus erbjuder fler sittplatser åt sina dryckesgäster. ”Vi har märkt en enorm ökning i efterfrågan av sällskap som vill kunna beställa och bli serverade drinkar vid bordet och utökningen av antalet sittplatser i Bar Gambrinus ger oss möjlighet att göra just detta”, säger Maria Paulsson Rickle.

 

Afterwork och pianobar
Södra verandan, som i sann lundensisk anda fått namnet Piratenbaren, innebär helt nya möjligheter för gäster att roa sig på Grand Hotel. På fredagar erbjuds här en livlig afterwork, där en DJ sätter stämningen och ledorden är olika sorters champagne på glas i kombination med nyöppnade nordiska ostron. På lördagskvällar är Piratenbaren platsen i Skåne där man kan njuta av levande pianomusik från en magnifik flygel. Fokus ligger då på hantverksmässiga cocktails och smakliga tilltugg. Övriga dagar i veckan fungerar Piratenbaren som en event- och mingelyta som företag och sällskap i Lund har möjlighet att abonnera. ”Jag tror att behovet för detta länge har varit stort och vi har redan flertalet bokningar av Piratenbaren”, säger Maria Paulsson Rickle.


Hotellets mötes- och konferensgäster har i och med utbyggnaden fått en helt ny yta att njuta sina kaffepauser och som kronan på verket serveras läckra fikabuffeter från ett bord där en rikligt utsmyckad spegel med anor från 1700-talets Ryssland har glasats in.

 

Framtidsplaner – uteservering och bakficka
Till våren 2018, i samband med Lundakarnevalen i mitten av maj, öppnar Grand upp nästa års stora satsning; Bakfickan med tillhörande uteservering. Här kommer Lundabor och besökare kunna beställa klassiker som tex Grands räksmörgås och ett glas vitt vin. Uteserveringen kommer att bli en del av den pågående omgestaltningen av Bantorget framför Grand Hotel.

 

Pressmeddelande från Grand Hotel.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Senaste inlägg

September 20, 2018

Please reload

Arkiv
Please reload

Följ oss
  • Linkedin Social Ikon
  • Facebook Basic Square
  • Instagram