top of page

INSPIRATIONSDAGAR

Vi har valt att kalla våra visningsresor för Inspirationsdagar, för det är precis vad de är.
Målet med Inspirationsdagarna är att våra medlemsanläggningar dels ska få visa upp sina mötesplatser och dels kunna knyta värdefulla kontakter med mötesbokare för att på så sätt kunna göra fler affärer.

Här har vi samlat lite tips, frågor och svar som kan vara bra att veta inför Inspirationsdagarna.

TIPS FÖR VISANDE ANLÄGGNINGAR

  • Tänk igenom hur du vill att deltagarna ska uppleva din anläggning.

  • Gå igenom alla utrymmen du vill visa och kolla så att allt ser bra ut, tänd upp och öppna upp dörrarna.

  • Dela in gruppen i två eller tre delar under visningen för att det ska bli så smidigt som möjligt. Max 10-12 personer per grupp är ett bra riktmärke.

  • Berätta hellre målande om hur en konferens hos er kan vara, istället för att berätta en massa fakta. Fakta kan de läsa om i katalogen och i broschyrmaterial.

  • Glöm inte att meddela all personal att det är visningsresa, det förstärker den professionella känslan.

 

 

TIPS FÖR MEDFÖLJANDE

  • Du har möjlighet att presentera dig själv och din anläggning under några minuter under bussfärden.

  • Vad skulle du vilja höra och vad skulle du själv komma ihåg? Berätta hellre målande om hur en konferens hos er kan vara, istället för att berätta en massa fakta.

  • Det är fritt att ta med give aways, ha tävling eller liknande. Det går också att visa en kort film på bussen (DVD, spelaren kan dock vara känslig för brända skivor).

  • Planera gärna ditt upplägg inför Inspirationsdagen – vill du fokusera på vissa utvalda eller vill du hinna prata lite med alla? Vad har du för mål med dagen?

  • Respektera dina kollegors anläggningar. Vi är alla representanter för Skånska Möten och dess anläggningar under dessa dagar och att hålla en hög professionell nivå ser vi som självklart. Kom hellre med konstruktiv kritik direkt till anläggningen efter besöket.

 

REFERENSER FRÅN MEDLEMMAR SOM ÅKT MED PÅ INSPIRATIONSDAGARNA:

Vad tar du med dig från dagen? Hur lade du upp ditt arbete under dagen?
– Ett bra sätt att få träffa kunder då du får mycket tid med olika personer.  Jag försökte prata med alla i olika omgångar, bytte plats vid fikor osv.

Kan du rekommendera andra kollegor att åka med på Inspirationsdag?
– Ja, absolut. Det är ett enkelt sätt att få träffa både gamla och nya kunder. Även som inspiration om andra anläggningar.

Hur kommer du att arbeta vidare med de kontakter du fick?
– Vi kommer göra ett utskick till alla kontakter som vi fick.  

Andreas Andersson, försäljningschef GRAM Hotels

(Hotel Riviera Strand, Hotel Skansen & Torekov Hotell)

Hur arbetar du före, under och efter Inspirationsdagen?
– Jag kikar alltid igenom listan av vem som ska med och sen googlar jag en del innan. Sätter mål med dagen och med vem jag ska prata mer med. Denna gången hann jag inte med alla men kommer bjuda hit några på lunch för en vidare diskussion och visning av våra hotell.

Kan du rekommendera andra kollegor att åka med på Inspirationsdag?
– Ja! Att få möjlighet att umgås på ett naturligt sätt med våra bokare är en fördel. Det är ingen stress och bokarna är avslappnade och öppna för nya möjligheter och ideér.

Hur kommer du att arbeta vidare med de kontakter du fick?
– Har en hel del jag vill bjuda in på lunch och visning och två danska bokare som jag erbjudit att prova på att bo hos oss. Alla kommer även få ta del av vårt erbjudande om 15% rabatt på julborden.

Sara Gyllin, event- och konferenskoordinator , Grand Hotel Lund

FRÅGOR OCH SVAR

Vem åker med?
Vårt kontaktnät är brett och det är mötesbokare från privata företag, stora som små, offentlig förvaltning, kommuner, utbildningsföretag etc. Kravet är att de regelbundet ska boka konferenser utanför sin arbetsplats. Vi nekar deltagare som inte uppfyller dessa kriterier. Utöver mötesbokarna tar vi med 4-5 kollegor från våra andra medlemsanläggningar.

Hur sker urvalet av visande anläggningar?
Med 6-8 resor per år hinner vi visa hälften av våra medlemsanläggningar. Urvalet sker dels enligt turordning och dels geografiskt så att resan får ett bra flyt. Eftersom man lättare kommer ihåg en mötesplats när man fikar eller äter lunch är önskemålen om att få bjuda på detta större än behovet, så vi försöker vara så rättvisa som möjligt  när de gäller fördelningen.


Generellt ges 40 minuter till visning, 40 minuter till fika och en timme för lunch.

Vad händer innan Inspirationsdagen?
Cirka en vecka innan resan får medverkande anläggningar en deltagarlista inklusive ev. specialkost etc, för att kunna vara påläst vilka som följer med.

Vad händer efter Inspirationsdagen?
Efter resan får medverkande anläggningar en komplett kontaktlista på de som deltagit. Bearbeta gärna listan genom att ringa upp de som är intressanta och bjud in dom till er, erbjuda offerter etc.


Mötesköparna får fylla i en enkät där de får svara på vad de tyckte om dagen, vilka anläggningar de kan tänka sig att boka, vad de har på gång framöver etc. Resultatet av den enkäten skickas ut till medverkande anläggningar ca två veckor efter resan.

Har du frågor eller funderingar som inte finns med här?

Kontakta nätverkskoordinator Elin Moritz på elin@skanskamoten.se eller 040-78810

bottom of page