top of page
Skåne Helsingborg.jpg

SEMESTER I SKÅNE

Skåne är varken det ena eller det andra - Skåne är lite av allt, det bästa av två världar. Kom hit och upplev allt själv.

Du tar dig från ena sidan Skåne till den andra på lite mer än två timmar.
 

Skåne är en vacker mosaik av frodiga fält, skogar och sjöar. Det finns gott om slott, herrgårdar och museer samt magnifika parker. I denna fästning från vikingatiden hittar du också massor av medeltida kyrkor samt pittoreska städer från renässansen.


Skåne erbjuder kreativa, ovanliga och autentiska upplevelser inom korta avstånd. Det finns stora slätter och 400 km kust i tre olika riktningar med långa inbjudande sandstränder, djupa skogar i de centrala och nordöstra delarna samt branta klippor i nordväst.
Landsbygden och de charmiga fiskebyarna ligger nära städerna med det kosmopolitiska Malmö i sydväst, Helsingborg i nordväst och Kristianstad i nordost. Ön Ven kallas pärlan i sundet och är perfekt för cykelutflykter.


Det trevliga klimatet i Skåne gör det enkelt att njuta av livet. Med långa somrar och milda vintrar kan du uppleva allt som Skåne har att erbjuda året runt.

När semestern är slut är det kanske dags för konferens i Skåne? Vi på Skånska Möten arbetar dagligen med att skapa bättre möten och konferenser för företag och andra organisationer. Vi tar fram förslag med priser och innehåll så att du sparar tid - självklart kostnadsfritt. 

FLER TIPS

SKÅNELEDEN - 130 mil vandringsled uppdelad i 100 etapper

VISIT SKÅNE - Läs mer om Skåne

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

OM SKÅNSKA MÖTEN

Skånska Möten bokar och marknadsför ett brett utbud av mötesanläggningar i Skåne. Allt från det lilla personliga hotellet, hållbara anläggningar och unika smak- & naturupplevelser till gårdar som bara tar emot en grupp åt gången.

De boendealternativ vi rekommenderar ovan är handplockade medlemmar i Skånska Möten.

bottom of page