top of page
Skåne Malmö (2).jpg

SEMESTER I MALMÖ 

Malmö är Sveriges tredje största stad och här är det shopping, kultur, idrott och gastronomi som lyser. Närheten till två internationella flygplatser gör det enkelt och smidigt för både svenska och utländska besökare att ta sig hit.

Är du intresserad av mat och dryck i en mysig innerstadsmiljö kan du gå inom Lilla Torg som ligger centralt i Malmö. Du kan också ta en promenad i västra hamnen för en närmare titt på Turning Torso med sin höjd på 190 meter och vridning på 90 grader från basen till toppen.

Malmö är parkernas stad med sina 15 vackra, unika och välbesökta grönytor som får staden väldigt levande och det är enkelt att bara slå sig ned och njuta av omgivningen. Slottsträdgården som håller öppet året om är ett alternativ för dig som vill bli inspirerad och se mer grönska. Trädgården består av flera mindre trädgårdar i olika stilar och alla med inriktning på ekologi.

 

Den svensk-danska TV-serien Bron är inspelad i bland annat Malmö och på Öresundsbron och under ditt besök kan du få en guidad tur på platser som är både kända och okända men som följer seriens huvudkaraktärer. Ett smidigt och spännande sätt att upptäcka Malmö på.

Här har vi valt ut ett axplock av allt som finns att göra i Malmö. Mer information och evenemangskalender hittar du på malmotown.se

Här hittar du en karta över boende.

MJ'S

MALMÖ​

I hörnet av Mäster Johan och Isak Slaktare drar karuselldörrarna din uppmärksamhet. När du tittar igenom dem kanske du undrar vad det är du ser. Är det en bar eller är det en hotellreception? Svaret är väldigt enkelt - det är både och, för - varför inte? Det kan vara någon av de två, beroende på ditt humör och behov. Och det här är vad vi handlar om, vi vill tillgodose ditt humör och dina behov. Så välkommen! Njut av våra fantastiska cocktails i baren, gjorda av våra prisbelönta bartenders. Och när godbitarna slår dig är du bara några steg från en av våra två restauranger - allt du behöver bestämma dig för är vad du är på humör för. Förr eller senare kommer du tillbaka till ditt rum, där de fluffiga kuddarna och det varma täcket skapar de perfekta förutsättningarna för en fantastisk sömn. Vakna upp som snövit minus fåglarna och njut av de nybakade croissanterna, de krämiga äggen och det knapriga baconet. Åh!

Läs mer på mjs.life

MJ'S_Lillies.gif

RESTAURANGER

I Malmö finns det en uppsjö av trevliga restauranger. För fler förslag rekommenderar vi malmotown.se

RESTAURANT IVAR, HIGH COURT

MALMÖ​

Succén fortsätter så åter igen slår vi upp dörrarna till vår sommarrestaurang IVAR!
Du hittar oss i en av Malmös gömda pärlor, High Court, ritad av Ivar Callmander som Hovrätt över Skåne & Blekinge för mer än ett hundra år sedan.
Njut ett glas (eller två), en bit mat lagad på lokala råvaror (såklart) och, när solen skiner, livet på vår terrass med utsikt över vattnet. 
Restaurangen är öppen onsdag-lördag hela sommaren.

 

Läs mer på restaurantivar.se

HC-Ivar.jpg

UTFLYKTER & SEVÄRDHETER

FRITIDSBANKEN OCH TEMALEKPLATSER

Fritidsbanken är som ett bibliotek där man kan låna sportprylar – helt gratis! Utlämningsställen finns på Sofielund och Lindängen och de använder sig av återvunnen utrustning som personer skänkt bort. Läs mer på fritidsbanken.se

Malmö har många fina lekplatser med olika teman. Läs mer på malmo.se
 

GYLLINS TRÄDGÅRD

Gyllins trädgård är en naturpark med anor. En gång i tiden fanns det en stor handelsträdgård med rosor och pioner, men idag är det en teamlekplats som är i fokus.
Läs mer på malmo.se

HYLLIE VATTENPARK
Vid vattentornet intill Hyllie station finns det en park som är annorlunda om man jämför med andra parker, här kan besökare experimentera och lära sig om vattnets egenskaper samtidigt som man kan njuta av lugnet i det gröna. Parken är unik i sitt slag och fungerar som Hyllies egen lärorika oas. Det är en vattenpedagogisk plats och ett spännande utflyktsmål för både skolor och verksamheter. I parken finns det lummiga dungar, fontäner och ljus konst som möts i olika delar av parken.
Läs mer malmo.se

LIMHAMNS KALKBROTT

Besök Limhamns kalkbrott som är en unik plats som kännetecknar Malmös industrihistoria och förhistoriska natur. 
Läs mer på malmo.se

MALMÖ KONSTHALL
En av Europas största utställningshallar för samtida konst finns i Malmö. Den lätta och luftiga arkitekturen på Malmö Konsthall skapar en perfekt bakgrund för de varierande utställningar som arrangeras här. Utställningarna har ett internationellt fokus och omfattar såväl klassikerna i modern konst som spännande samtida konstnärer. Sitt ute på den mysiga innergården och njut av något att äta eller köp med dig något hem från den lilla museibutiken.

Läs mer på malmokonsthall.se

MALMÖ MUSEUM 
Nordens äldsta bevarade renässansslott, Malmöhus Slott ligger i centrala Malmö och utgör en del av Malmö Museer. Här finns både tillfälliga och permanenta utställningar om naturhistoria och vår tids miljöutmaningar. Barn i alla åldrar älskar akvariet där man kan titta på färgglada fiskar i korallrev och giftiga grodor från regnskogen. Att köpa en biljett här ger dig även tillgång till Tekniska och Nautiska Museet som ligger tvärs över gatan.  

Läs mer på malmo.se

 

MALMÖ SALUHALL
I Malmö Saluhall, nära Centralstationen  finns allt och lite till, välj mellan lokalt tillverkade godsaker till välsmakande fisk, koreansk streetfood och pizza - både att ta med hemm eller njuta av på plats. 

Läs mer på malmosaluhall.se

RIBERGSBORGS STRAND - "RIBBAN"

Ribersborgs strand - eller "Ribban" som den oftast kallas - är Malmös mest besökta strand.
Under hela sommarhalvåret fylls stranden med både malmöbor och besökare som njuter av sol
och bad. På kvällarna ändrar stranden karaktär och grillare samsas med salsapartyn och flanörer.
Inte blir det hela sämre av att stranden ligger på promenadavstånd från city.

Vid stranden finns ett handikappbad, ett avgränsat område för nakenbad,  kiosker, restauranger
och en småbåtshamn. Här finns även Ribergsborgs Kallbadhus med flera bastu,
två stora utomhusbassänger (havsbassänger). och en restaurang.

Läs mer på malmo.se

SLOTTSPARKEN OCH KUNGSPARKEN 
Malmös två äldsta offentliga parker invigdes båda år 1872. De ligger mitt i staden, och är tydligt inspirerade av den romantiska stilen, med vindlande gångstigar, broar och små dammar.
De öppna gräsytorna är perfekta för sommarens picknickar, och hit vallfärdar malmöborna så snart solen börjar titta fram. 

Intill Malmöhus Slott, som en del i Slottsparken, ligger Slottsträdgården. Här odlas grönsaker och blommor av en ideell trädgårdsförening, och en rad trädgårdsevenemang arrangeras
årligen här, till exempel Skördefesten, Lökfestivalen och Malmö Garden Show. Här finns även ett populärt café.

Läs mer på malmo.se/kungsparken

Läs mer på malmo.se/slottsparken

TURNING TORSO
Högt över Västra Hamnen i Malmö reser sig stadens främsta landmärke, den berömda skyskrapan

Turning Torso. Byggnaden ritades av den spanske arkitekten Santiago Calatrava, och har placerat

Malmö på arkitekturens världskarta. Turning Torso invigdes den 27 augusti 2005, och var med

sina 190 meter då landets högsta byggnad. 

Läs mer på skyhighmeetings.com

UTMANINGARNAS HUS
Till Utmaningarnas Hus kommer kollegor och vänner för att ha kul och umgås tillsammans i
38 unika utmaningar. Dessa kan beskrivas som en mix av Fångarna på fortet celler och escape
room. Garanterat nöje för kompisgäng och familjer med tonårsbarn. Förutom aktiviteter stoltserar
de även med en stor festlokal, en separat våning för konferens och sociala ytor perfekta för er
after work. De 38 unika utmaningarna hyllar gruppens olikheter och vikten av samarbete.
På plats kan de ta emot grupper från 3-250 personer.

Läs mer på utmaningarnashus.se

Ribergsborgs kallbahus.jpg
Utmaningarnas Hus_akt sommar.jpg

BOENDE

Malmö erbjuder hippa cityhotell, klassiska stadshotell, små privatägda pärlor och stora kedjehotell. Vi rekommenderar det hippaste.
För fler tips besök 
malmotown.se

FLER TIPS

SKÅNELEDEN - 140 mil vandringsled uppdelad i 100 etapper

VISIT SKÅNE - Läs mer om Skåne

Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

OM SKÅNSKA MÖTEN

Skånska Möten bokar och marknadsför ett brett utbud av mötesanläggningar i Skåne. Allt från det lilla personliga hotellet, hållbara anläggningar och unika smak- & naturupplevelser till gårdar som bara tar emot en grupp åt gången.

De boendealternativ vi rekommenderar ovan är handplockade medlemmar i Skånska Möten.

bottom of page