SEMESTER I MALMÖ 

Malmö är Sveriges tredje största stad och här är det shopping, kultur, idrott och gastronomi som lyser. Närheten till två internationella flygplatser gör det enkelt och smidigt för både svenska och utländska besökare att ta sig hit.

Är du intresserad av mat och dryck i en mysig innerstadsmiljö kan du gå inom Lilla Torg som ligger centralt i Malmö. Du kan också ta en promenad i västra hamnen för en närmare titt på Turning Torso med sin höjd på 190 meter och vridning på 90 grader från basen till toppen.

Malmö är parkernas stad med sina 15 vackra, unika och välbesökta grönytor som får staden väldigt levande och det är enkelt att bara slå sig ned och njuta av omgivningen. Slottsträdgården som håller öppet året om är ett alternativ för dig som vill bli inspirerad och se mer grönska. Trädgården består av flera mindre trädgårdar i olika stilar och alla med inriktning på ekologi.

 

Den svensk-danska TV-serien Bron är inspelad i bland annat Malmö och på Öresundsbron och under ditt besök kan du få en guidad tur på platser som är både kända och okända men som följer seriens huvudkaraktärer. Ett smidigt och spännande sätt att upptäcka Malmö på.

Här har vi valt ut ett axplock av allt som finns att göra i Malmö. Mer information och evenemangskalender hittar du på malmotown.se

BOENDE

Malmö erbjuder hippa cityhotell, klassiska stadshotell, små privatägda pärlor och stora kedjehotell. För mer tips besök malmotown.se

RESTAURANGER

I Malmö finns det en uppsjö av trevliga restauranger, Restaurant Ivar är den som vi samarbetar med. För mer förslag rekommenderar vi malmotown.se

RESTAURANT IVAR, HIGH COURT

MALMÖ​

För tredje sommaren i rad bjuder vi in till Restaurant Ivar, precis vid kanalen, & intill Malmöhus.
Du hittar oss i en av Malmös gömda pärlor, ritad av Ivar Callmander som Hovrätt över Skåne & Blekinge för mer än etthundra år sedan.
Njut ett glas (eller två), en bit mat lagad på lokala råvaror (såklart) och, när solen skiner, livet på vår terrass med utsikt över vattnet.
Restaurant Ivar har öppet alla dagar. (Alla dagar som heter onsdag, torsdag, fredag eller lördag.) Från klockan 16 till 22. Välkommen!  

Läs mer på restaurantivar.se

UTFLYKTER & SEVÄRDHETER

MALMÖ KONSTHALL
En av Europas största utställningshallar för samtida konst finns i Malmö. Den lätta och luftiga arkitekturen på Malmö Konsthall skapar en perfekt bakgrund för de varierande utställningar som arrangeras här. Utställningarna har ett internationellt fokus och omfattar såväl klassikerna i modern konst som spännande samtida konstnärer. Sitt ute på den mysiga innergården och njut av något att äta eller köp med dig något hem från den lilla museibutiken.

Läs mer på konsthall.malmo.se

MALMÖ MUSEUM 
Nordens äldsta bevarade renässansslott, Malmöhus Slott ligger i centrala Malmö och utgör en del av Malmö Museer. Här finns både tillfälliga och permanenta utställningar om naturhistoria och vår tids miljöutmaningar. Barn i alla åldrar älskar akvariet där man kan titta på färgglada fiskar i korallrev och giftiga grodor från regnskogen. Att köpa en biljett här ger dig även tillgång till Tekniska och Nautiska Museet som ligger tvärs över gatan.  

Läs mer på malmo.se

 

MALMÖ SALUHALL
I Malmö Saluhall, nära Centralstationen  finns allt och lite till, välj mellan lokalt tillverkade godsaker till välsmakande fisk, koreansk streetfood och pizza - både att ta med hemm eller njuta av på plats. 

Läs mer på malmosaluhall.se

RIBERGSBORGS STRAND - "RIBBAN"

Ribersborgs strand - eller "Ribban" som den oftast kallas - är Malmös mest besökta strand. Under hela sommarhalvåret fylls stranden med både malmöbor och besökare som njuter av sol och bad. På kvällarna ändrar stranden karaktär och grillare samsas med salsapartyn och flanörer. Inte blir det hela sämre av att stranden ligger på promenadavstånd från city.

Vid stranden finns ett handikappbad, ett avgränsat område för nakenbad,  kiosker, restauranger och en småbåtshamn. Här finns även Ribergsborgs Kallbadhus med flera bastu, två stora utomhusbassänger (havsbassänger). och en restaurang.

Läs mer på malmo.se

SLOTTSPARKEN OCH KUNGSPARKEN 
Malmös två äldsta offentliga parker invigdes båda år 1872. De ligger mitt i staden, och är tydligt inspirerade av den romantiska stilen, med vindlande gångstigar, broar och små dammar.
De öppna gräsytorna är perfekta för sommarens picknickar, och hit vallfärdar malmöborna så snart solen börjar titta fram. 

Intill Malmöhus Slott, som en del i Slottsparken, ligger Slottsträdgården. Här odlas grönsaker och blommor av en ideell trädgårdsförening, och en rad trädgårdsevenemang arrangeras
årligen här, till exempel Skördefesten, Lökfestivalen och Malmö Garden Show. Här finns även ett populärt café.

TURNING TORSO
Högt över Västra Hamnen i Malmö reser sig stadens främsta landmärke, den berömda skyskrapan Turning Torso. Byggnaden ritades av den spanske arkitekten Santiago Calatrava,
och har placerat Malmö på arkitekturens världskarta. Turning Torso invigdes den 27 augusti 2005, och var med sina 190 meter då landets högsta byggnad. 

Läs mer på skyhighmeetings.com

FLER TIPS

SKÅNELEDEN - 130 mil vandringsled uppdelad i 100 etapper

VISIT SKÅNE - Läs mer om Skåne

KRISINFORMATION.SE - Uppdaterad information om coronaviruset (covid-19) 

Vi reserverar oss för eventuella, plötsliga ändringar i informationen pga. den rådande situationen.

OM SKÅNSKA MÖTEN

Skånska Möten bokar och marknadsför ett brett utbud av mötesanläggningar i Skåne. Allt från det lilla personliga hotellet, hållbara anläggningar och unika smak- & naturupplevelser till gårdar som bara tar emot en grupp åt gången.

De boendealternativen vi rekommenderar ovan är handplockade medlemmar i Skånska Möten.