BOENDE

Området bjuder på övernattningar vid havet, Spahotell, slott och stugor. Något för alla helt enkelt.

CLARION HOTEL & CONGRESS SEA U

HELSINGBORG​

Ni har vi slagit upp dörrarna till Clarion Hotel & Congress Sea U, ett hotell med design, mat, dryck och stämning som ni aldrig upplevt det förr.
I centrala Helsingborg, med fem steg till allt, hittar man Clarion Hotel & Congress Sea U. Det är ett stort hotell med massvis med plats för konferensen, helgen i Helsingborg och after worken för helsingborgarna. En läcker takpool pryder byggnaden och självklart finns det gym, barer och restauranger. Gästerna parkerar bekvämt i garaget under hotellet.

Läs mer på nordicchoicehotels.se

KVARTERET ERIKSTORP &
MÖTESPLATS BORSTAHUSEN

BORSTAHUSEN​

Förstklassig mat och eget hus precis vid havet
 

I mysiga fiskeläget Borstahusen hittar du vår anläggning, med stugor och camping i underbar natur intill Öresunds salta vågor. På kvällen kan du njuta av en god middag gjord från grunden på vår restaurang Erikstorps Kungsgård.

Ni övernattar med fördel i våra karakteristiska och charmiga hus.

 

Läs mer på kvartereterikstorp.se (mat) eller motesplatsborstahusen.se (boende)

GRAND HÔTEL MÖLLE

MÖLLE​

100 års festande
 

Grand Hôtel i Mölle är en mötesplats för mat, fest och glädje året om. Människor kommer hit för att njuta utsikten, den goda maten och alla aktiviteter som finns på Kullahalvön.
I över 100 år har människor från hela världen träffats på Grand Hôtel i Mölle. Många har rest långväga för de fina badens skull och den praktfulla naturen. Här har de kopplat av vardagen och istället njutit dagen till fullo på alla sätt och vis.

 

Läs mer på grandhotelmolle.se

HOTEL RIVIERA STRAND

BÅSTAD​

Art Deco Beach Hotel
 

Checka in på hotellet vid stranden och koppla av beprövad badortstradition. Här bor ni i en miljö som andas ledighet och modern elegans. Stor pool, generösa rum, enastående lounge och en restaurang med såväl gourmetkockar som glassmaskin och aktivitetsrum.
Det perfekta hotellet för barnfamiljen som vill njuta tillsammans!

 

Läs mer på hotelrivierastrand.se

HOTEL SKANSEN

BÅSTAD​

Nytt rooftop Spa
 

Hotel Skansen har blivit en riktig klassiker som lockar både svenska och internationella gäster. Läget vid havet och hela Båstads utbud runt hörnet i kombination av vackra miljöer, högklassig service och erkänt god mat gör besöket till ett minne för livet.

Passa på att njuta av kallbadhuset, det nyrenoverade Spa:t och rooftop Spa som invigdes sommaren 2020.

 

Läs mer på hotelskansen.se

HOTELL & RESTAURANG HOVS HALLAR

BÅSTAD​

Betande kor utanför fönstret
 

Mitt i naturreservatet mellan Båstad och Torekov hittar du detta hotell med den speciella atmosfär som är så karakteristisk för området: närheten till vattnet, naturreservatet och klippformationerna – en känsla av frihet som stärker själen. Naturen öppnar sina vidder precis utanför dörren. Du kan knappast komma närmare naturen än som gäst på hotellet.

 

Läs mer på hovshallar.com

HOTELL ERIKSLUND

ÄNGELHOLM​

Nära till många sevärdheter
 

På Hotell Erikslund sover du gott i sköna sängar, njuter av Spabehandlingar och äter mat i hotellets restaurang.

Det lättillgängliga läget gör att du enkelt når områdets sevärdheter, golfbanor och stränder.
På Spa:t finns även jacuzzi, bastu, kallbadtunna och ett gym i två plan med ett stort utbud av träningspass.

 

Läs mer på hotellerikslund.se

MARGRETETORPS GÄSTGIVAREGÅRD

HJÄRNARP/ÄNGELHOLM​

Här får du en genuin skånsk gästgiveriupplevelse.

 

Margretetorps Gästgifvaregård ligger på den södra delen av Hallandsåsen, i en av de vackraste delarna av Skåne. Här finner ni arbetsro. Hos oss har möten varit en självklarhet i flera hundra år. Först som samlingslokal för slättens bönder och sedan början av 1900-talet som samlingpunkt för kända författare. Idag kommer ni som gästar oss hit för moderna möten i historisk miljö, för att fira högtider med nära och kära eller bara för att koppla av och njuta av de fantastiska omgivningarna.

 

Läs mer på margretetorp.se

SUNDSGÅRDEN HOTELL & KONFERENS

RÅÅ​

Oslagbar utsikt över Öresund
 

Med ängarna och havet som granne, tio minuter och lika många kilometer söder om Helsingborgs centrum, har Sundsgården bästa tänkbara läge. 

Ombonade och trivsamma gästrum väntar på dig och vår omvittnat goda mat tillagas och serveras från eget kök. Menyerna följer årstidernas växlingar, och vi satsar på närproducerat och ekologiskt.

 

Läs mer på sundsgardenkonferens.se

TOREKOV HOTELL

TOREKOV​

Njut av det utbyggda Spa:t
 

Vill du koppla av och njuta i vacker miljö, med god mat, härliga Spabehandlingar och en innergård som för tankarna till utlandet så har du kommit rätt. På Torekov Hotell får du tid och ro att njuta. Ta en promenad i den magiskt vackra naturen runt hotellet eller varför inte ett morgondopp på den kända "Morgonbryggan" i byn?

 

Läs mer på torekovhotell.se

VALHALL PARK HOTELL

ÄNGELHOLM​

Nära till härliga upplevelser på Bjäre- och Kullahalvön!
 

Njut av god mat och dryck på uteserveringen och välbehövlig
avkoppling i vår nya relax & spa med bastu, jacuzzi,
relaxrum, varm relaxpool med däck ute och behandlingar (relax & spa öppnar 1 juni). 
Ett familjärt och personligt hotell i rofylld parkmiljö med ett 
värdskap utöver det vanliga. Här är det enkelt att trivas och bara vara.

 

Läs mer på hotelvalhallpark.se

ÖRENÄS SLOTT

GLUMSLÖV​

Bo i ett riktigt barockslott
 

På Örenäs Slott kan du få både en magnifik slottsmiljö, välsmakande mat, dopp i poolen, ett pass på utegymmet och avkopplande promenader i parken eller vid havet. Allt toppat med fantastisk havsutsikt.

Här finns många paket att välja mellan - både för vuxna och barn.

 

Läs mer på orenasslott.com

UTFLYKTER & SEVÄRDHETER

BIRGIT NILSSON MUSEUM

Birgit Nilsson Museum som ligger i Båstad är en berömd operasångerska som växte upp i Båstad. Hennes hem är välbevarat på ett museum som berättar historien om flickan som levde ett enkelt liv utan vare sig el eller rinnande vatten, men hon hade talang och drömde om en framtid inom musiken. Här kan du se bilder, filmklipp och toner från Birgits karriär genom åren. När man är klar med sin tur kan man njuta av en fika i de gamla stallarna.

Läs mer på birgitnilsson.com

FREDRIKSDAL

Fredriksdal är ett populärt besöksmål i Helsingborg, med friluftsmuseum och botanisk trädgård.  Här kan du uppleva allt inom natur och kultur, här betar djur och på ängarna skördas hö och markerna sköts på historiskt ekologiskt sätt. Här samsas åkrar med skog, stad med landsbygd. Hus i stad och på landsbygd berättar om människor i Sydsverige och tider som flytt. *
Läs mer på fredriksdal.se

 

GÅRDSBUTIKER

Missa inte alla fantastiska gårdsbutiker i området. Bland annat Lindegrens utanför Båstad, Ebbesons Gårdsmejeri utanför Torekov, Tant Grön mellan Båstad och Torekov.

GOLF

Nordvästra Skåne har 25 golfbanor att välja mellan. De mest populära är Barsebäck Golf & Country Club, Båstad Golfklubb, Torekov Golfklubb och Vasatorps Golfklubb.
Läs mer på golfiskane.se

 

HALLANDS VÄDERÖ
På Hallands Väderö kan du bada i kristallklart vatten, dyka och snorkla och upptäcka underbara små vikar med vita sandstränder. Ön är också hem till en stor mängd fåglar, runt 63 häckade arter och djurliv utöver det vanliga. Hallands Väderö är en orörd pärla där stillheten inte lämnar någon besökare oberörd. Utforska ön på egen hand eller tillsammans med familjen (hundar är också till ön). I Sandhamn där turbåtarna lägger till finns ett litet café där du kan handla smörgåsar, glass och dryck.

Båtarna utgår från Torekovs Hamn dagligen från den 1 juni. Biljett köps i biljettkassan i hamnen.

Läs mer på hallandsvadero.se eller  vaderotrafiken.se

 

HOVS HALLAR

Hovs Hallar är ett naturreservat beläget mellan Båstad och Torekov på Bjärehalvön. Platsen som är det brantaste kustpartiet på Bjärehalvön är bland annat känd som inspelningsplats för
Ingmar Bergmans "Det sjunde inseglet".

Havet möter land på ett magiskt, nästan overkligt sätt med klippbranter, raukar, klapperstensfält och grottliknande formationer.

Ta med dig picknick eller varför inte ta ett dopp i havet?

Läs mer på naturskyddsforeningen.se

KATTEGATTLEDEN

Kattegattleden är Sveriges första nationella cykelled och Årets cykelled i Europa 2018. Den går mellan Helsingborg i söder och Göteborg i norr, hela vägen genom Halland.

Leden är totalt 390 km lång med unikt havsnära läger och är indelad i 8 delsträckor.

Läs mer på kattegattleden.se

KULLABERGS NATURRESERVAT

Från många havsnära platser i Nordvästra Skåne kan du se Kullabergs siluett mot horisonten. Ett besök i naturreservatet är att rekommendera både för de naturintresserade och för de som uppskattar vackra vyer.

Naturum Kullaberg är ett besökscenter vid Kullens fyr längst ut på spetsen mot norra inloppet till Öresund. Här kan man titta på utställningen ”Porten till Kullaberg” som visar Kullabergs naturreservat från himmel till hav. Runt omkring i naturum finns moduler placerade, där du kan gissa på fågelläten, svampar, blommor eller märkliga djur i havet. Barnens favorit blir ofta saltvattensakvariet där den som vill kan känna på en sjöstjärna. På naturum Kullaberg kan du få tips och idéer på vandringar och utflykter i naturen.
Under ert besök finns också möjlighet till grottvandringar och tumlarsafari i regi av Kullabergsguiderna.

Läs mer på kullabergsnatur.se och kullabergsguiderna.se

NATUROMRÅDEN
Nordvästra Skåne har många vackra naturområden där Dagshög utanför Torekov och Hilleshögs dalar vid Glumslöv är två smultronställen.
Ta med familj och vänner på en vandring i dessa natursköna områden och avsluta med en välsmakande, medhavd matsäck.

NORRVIKENS TRÄDGÅRDAR

I utkanten av Båstad ligger en av Sveriges mest populära trädgårdar - Norrviken. De unika stilträdgårdarna skapades av Rudolf Abelin för hundra år sedan och här njuter man av
blomsterprakt, promenadslingor, kultur och event. Restaurang Orangeriet är populär för sin goda mat. Här finns även ett café inne i trädgårdarna samt Chocolaterian vid entrén.
Läs mer på norrvikenbastad.se

SKÅNELEDEN

Upplev Skåne till fots! Välj någon av de 100 etapperna och ge dig ut i det skånska landskapet - över dagen eller för en längre vandring. Skåneleden består av 130 mil natur.
Läs mer på skaneleden.se

SOFIERO SLOTT & SLOTTSTRÄDGÅRD

Sofiero Slott och slottsträdgård är utsedd till en av Europas vackraste parker. Kom hit och njut av 10 000 blommande rododendronbuskar, ravinens porlande bäckar, slottscaféet, konstutställningar, konserter eller ett trädgårdsevenemang med en picknickkorg och filt.

Läs mer på sofiero.se

SPORT & ÄVENTR CAMP BÅSTAD
Sport & Äventyr Camp Båstad är en blandning av sportcamp, sommarkollo och sommaridrottsskola med ett rikt aktivitetsutbud med inslag av det bästa av sommar-Båstad och Bjärehalvön har att erbjuda. Under några veckor i juli och augusti kan barn i åldrarna 6-14 år delta i olika läger, både heldagar och halvdagar. Ett mycket populärt sommarlovsnöje! Föranmälan krävs.
Läs mer på careofsport.se

 

SÖDERÅSENS NATIONALPARK

Söderåsens Nationalpark, 40 km öster om Helsingborg  är en av de största, sammanhängande naturskyddade ädellövskogarna i Nordeuropa.

Naturen här är omväxlande och bjuder på lummiga lövskogar, mäktiga rasbranter med höga klippor, strömmande vattendrag och vida utsikter. Den mest populära delen är den djupt nedskurna dalgången vid Skäralid. Dalen är en sprickdal med mäktiga dimensioner med lodräta klippor som omgärdar Skärån som rinner i botten. Odensjön i Nackarpsdalen samt utsiktspunkterna Kopparhatten, Hjortsprånget och Lierna utmed Skäralidsdalen är också platser som imponerar.

Du kan börja din skogsvandring vid parkens entré i Skäralid. Här finns även informationscentret Naturum. Det finns ytterligare en ingång till parken i Röstånga.

Läs mer på sverigesnationalparker.se

TROPIKARIET

För regniga dagar rekommenderas ett besök på inomhuszoo Tropikariet i Helsingborg. Här kan du prova på att mata surikaterna, klappa en haj och sticka upp huvudet bredvid krokodilerna.
På Tropikariet finns exotiska djurarter från hela världen, såsom lemurer från Madagaskar, små apor från Sydafrika, fladdermöss och sengångare.Gå genom regnskogen och spana i de giftiga reptilerna i Afrikadelen. Här finns även ett café för den som blir hungrig.

Läs mer på tropikariet.com

VEN

Sundets pärlan Ven ligger mitt emellan Sverige och Danmark.  Mitt ute i det blåa Öresund reser sig Ven brant ur havet och bildar en grönskande platå med en vidunderlig utsikt mot de skånska och danska kusterna. Med en omkrets på drygt en mil är ön ett bra besöksmål även med barn. Hyr cyklar och ta dig runt på egen hand eller boka en guidad tur.

Ta ett dopp i havet, fiska krabbor bland stenarna, besök Tycho Brahe museet och för de vuxna rekommenderas ett besök på öns kända destilleri Spirit of Hven. 

Du tar dig hit med båt, antingen från Landskrona Hamn eller Råå hamn söder om Helsingborg. 

Läs mer på upplevven.se

SEMESTER I NORDVÄSTRA SKÅNE

Nordvästra Skåne har så mycket att erbjuda så att du behöver stanna många nätter. Dramatiska klippor, sagolika öar, natursköna cykel- och vandringsleder och Europas vackraste park är bara ett urval av allt som finns att uppleva.​

Här har vi valt ut ett axplock av allt som finns att göra i området. Mer information och tips hittar du på visitskane.se

FLER TIPS

SKÅNELEDEN - 130 mil vandringsled uppdelad i 100 etapper

VISIT SKÅNE - Läs mer om Skåne

KRISINFORMATION.SE - Uppdaterad information om coronaviruset (covid-19) 

Vi reserverar oss för eventuella, plötsliga ändringar i informationen pga. den rådande situationen.

OM SKÅNSKA MÖTEN

Skånska Möten bokar och marknadsför ett brett utbud av mötesanläggningar i Skåne. Allt från det lilla personliga hotellet, hållbara anläggningar och unika smak- & naturupplevelser till gårdar som bara tar emot en grupp åt gången.

De boendealternativen vi rekommenderar ovan är handplockade medlemmar i Skånska Möten.