SEMESTER I SYDVÄSTRA SKÅNE

I sydvästra Skåne hittar du några av Sveriges vackraste, vita stränder, vidsträckta sädesfält, golfbanor i världsklass och kanske en och annan viking.

Här har vi valt ut ett axplock av allt som finns att göra i området. Mer information och evenemangskalender hittar du på visitskane.com

BOENDE

Bo granne med stranden, mitt i city eller på en av Sveriges vackraste golfbanor.

Flädie-Mat-&-Vingård_.jpg

FLÄDIE MAT & VINGÅRD

BJÄRRED​

För dig som älskar mat och vin

Om mat och vin har en speciell plats i ditt hjärta erbjuder vi ett unikt boende i avskild vingårdsmiljö med rofyllda omgivningar.
På Flädie Mat & Vingård lagar vi mat att längta efter, med kärlek och på säsongens bästa råvaror från Skånes skogar och åkrar. Till middagen rekommenderar vi ett vinpaket med våra egna prisbelönta viner – eller varför inte en vinprovning under ledning av vår sommelier.
Flädie är beläget mellan Lund och Bjärred, 15 minuter från Malmö. Härifrån har du nära till trevliga golfbanor, härliga bad och ett rikt utbud av natur, kultur och shopping.

Läs mer på www.fladiematvingard.se

Hotel_Dannegården_IMG_1336.JPG

HOTEL DANNEGÅRDEN

TRELLEBORG​

Dannegården är en vacker skeppsredarvilla från 1910, som ligger nära havet, mitt i Trelleborg.

 

Ett välbevarat hus med bjälkar i taket, stuckatur & trägolv som ger en ”hemma hos-känsla”. Hotellet har 26 hotellrum inredda med DUX-sängar för bästa sömn. En genuin blandning mellan det moderna och klassiska – här har ägarinnan verkligen satt sin prägel och inrett med hjärtat.

Hotellets populära restaurang erbjuder svensk, italiensk och internationell mat. Ta något gott att dricka i hotellets mysiga trädgård eller varför inte ett parti boule eller en avkopplande stund i utomhusjacuzzin?

Läs mer på dannegarden.se

Hotell Gässlingen_ restaurang.jpg

HOTELL GÄSSLINGEN

SKANÖR​

I hjärtat av Skanör finner ni Hotell Gässlingen – det lilla hotellet med de stora möjligheterna.

 

Vår ambition är att vara ett skånskt jordnära hotell där gästen erbjuds en njutningsfull upplevelse för smak och sinne i en generös miljö som lämpas för såväl avkoppling såsom arbete. Vi anser att det ska vara enkelt att njuta av livet och fånga lyckan i de små tillfällena. 

På somrarna erbjuder vi vår a la carte och populära grillbuffé som kan avnjutas på innergården vid vår pool.

Läs mer på hotellgasslingen.com

PGA Sweden National.jpg

PGA SWEDEN NATIONAL

BARA​

En upplevelse inte bara för golfare

​Ett stenkast från centrala Malmö möts du av en miljö som inspirerar, motiverar och ger dig ny energi. Redan vid infarten till vår anläggning möts du av en vacker natur och ett klubbhus med personlighet och charm. Utbudet, miljön och känslan av diskretion och perfektion kombinerat med god mat gör din vistelse till ett minne för livet.

I Klubbhuset bor du i generösa sviter med två av Sveriges bästa golfbanor runt husknuten. Njuter av kulinariska upplevelser med utsikt över skånska vidder och vacker natur. Det är en upplevelse i sig att bo och äta här och att kombinera det med golf gör upplevelsen oslagbar.

Läs mer på pgaswedennational.se

Smygehus Havsbad_rum.jpg

SMYGEHUS HAVSBAD

SMYGEHAMN​

Bo vid havet

Kom till havet och njut av stillheten, den härliga naturen, den fantastiska maten och den personliga servicen.

​Här kan du bada i havet, träna på gymmet, promenera längs den flera mil långa kustremsan eller bara njuta av en spabehandling, god mat, konst och atmosfären i det snart 100-åriga huset. På Smygehus Havsbad finns restaurang, festvåning, hotellrum och konferensmöjligheter. 
Du bor i våra nybyggda hotellrum eller i semesterhusen med plats för hela familjen.

Läs mer på smygehushavsbad.se

UTFLYKTER & SEVÄRDHETER

FOTEVIKENS MUSEUM

Strax utanför Höllviken i sydvästra Skåne ligger det unika friluftsmuseet Foteviken. Här kan du få en genuin helhetsupplevelse av vikingarnas vardag. På platsen där den skånske kungen Erik Emune försvarade Skåne från danskarna i ett blodigt slag år 1134, ligger Sveriges enda återskapade vikingaby. Friluftsmuseet är ett levande vikingasamhälle, helt uppbyggt med vikingatidens material och tekniker. Under sommaren kan du stöta på autentiska vikingar. Du kan prova på att leva som en riktig viking och göra deras olika göromål, som att smida vikingasmycken i smedjan, färga tråd och tyg i garveriet och ysta din egen ost i ladugården.

Läs mer på fotevikensmuseum.se

FÅGELSKÅDNING

Sydväst om Malmö, över Falsterbonäset går en av norra Europas viktigaste rutter för flyttfåglar. Årligen passerar här cirka 500 miljoner fåglar på sin väg mot Afrika, och varje höst besöker tusentals fågelskådare området kring Falsterbo fyr för att ta del av den spektakulära flyttkarusellen. För den som vill ha utsikt över området rekommenderas Falsterbo Strandbad. Uppe på taket på den modernt pampiga byggnaden i svart trä finns en särskild fågelskådarbrygga med vy över den milslånga stranden, havet och det vidsträckta hedlandskapet. Kikare går att låna. 

GOLF

I sydvästra Skåne finns många olika golfbanor att välja mellan. Här är förslag på några av dom:

BOKSKOGENS GOLFKLUBB

FALSTERBO GOLFKLUBB

LJUNGHUSENS GOLFKLUBB

PGA SWEDEN NATIONAL

SMYGEHUK

Sveriges sydligaste udde - Smygehuk är belägen öster om Trelleborg och är en flack sandudde som omges av steniga stränder. Strax öster om udden ligger orten Smygehamn.
Från början var det hamnen i Smygehuk som var sydligast men 2007 förlängdes Sverige med en utkiksplattform som du hittar strax intill den östra pirarmen.

Udden är ett välbesökt utflyktsmål och h är finns glasskiosk, café, fiskrökeri, butiker och mycket mera. Vid hamnen finns en skylt med avståndsangivelser till några europeiska huvudstäder och till Treriksröset.
Läs mer på visittrelleborg.se

SVANEHOLMS SLOTT

Slottet Svaneholm ligger i en vacker park vid Svaneholmssjön, strax utanför Skurup i södra Skåne. Här finns helårsöppen slottsrestaurang, ett museum och olika delar av slottsbyggnaden samt rökeriet intill kan hyras för fester. Det magiska läget vid vattnet och det vackra slottet gör Svaneholm till en perfekt plats för bröllop. På området finns flera vandringsleder och helårsöppet galleri.

Läs mer på svaneholm.com

TRELLEBORGEN

I slutet av 1980-talet hittades spår av en ringborg från vikingatiden, en så kallad trelleborg, i staden Trelleborg. 

Trelleborgen som den ser ut idag är en rekonstruktion av den vikingaborg som vikingakungen Harald Blåtand lät uppföra på 900-talet . En fjärdedel av borgen är uppbyggd på sin ursprungsplats och ligger mitt inne i den moderna staden, den rymmer också ett rekonstruerat medeltida hus - även det funnet på platsen. Här kan du få en guidad tur (måste förbokas) eller själv gå runt och titta på de höga jordvallarna och torrgraven. Utanför borgen finns numera en vikingagård med tillhörande småbyggnader. I Vikingamuseet finns en vikingautställning, en butik och ett café.

Läs mer på trelleborg.se

Foteviken.jpg
Svaneholms Slott.jpg

FLER TIPS

SKÅNELEDEN - 130 mil vandringsled uppdelad i 100 etapper

VISIT SKÅNE - Läs mer om Skåne

KRISINFORMATION.SE - Uppdaterad information om coronaviruset (covid-19) 

Vi reserverar oss för eventuella, plötsliga ändringar i informationen pga. den rådande situationen.

OM SKÅNSKA MÖTEN

Skånska Möten bokar och marknadsför ett brett utbud av mötesanläggningar i Skåne. Allt från det lilla personliga hotellet, hållbara anläggningar och unika smak- & naturupplevelser till gårdar som bara tar emot en grupp åt gången.

De boendealternativen vi rekommenderar ovan är handplockade medlemmar i Skånska Möten.